Retningslinjer

Samtaledøgn om DANMARK er et eksperiment, der handler om at styrke samtalekulturen i Danmark. Derfor er det vigtigt, at alle videoer her på siden er skoleeksempler på, hvordan man med sine eftertanker, visioner og pointer kan bidrage til samtalen på en god og konstruktiv måde andre kan lære af og lade sig inspirere af. 

Du må gerne give udtryk for dine holdninger, og hvorfor du mener, som du gør. Hele pointen med eksperimentet er jo, at vi skal øve os i at snakke ordentligt, lyttende og fordomsfrit sammen selvom vi er uenige. Men lade være at præsentere dine synspunkter på en måde, der er hadefuld overfor andre, hvor du angriber specifikke personer eller hvor du prøver at pådutte andre et bestemt livssyn. Læg i stedet fokus på, hvordan du under samtaledøgnet er blevet klogere af at tale med andre; hvordan du tror, vi kan udvikle gode løsninger på tværs af ståsteder og sektorer, hvordan du selv gerne vil være med til at præge fremtidens Danmark - og hvem du gerne vil gøre det sammen med.

Vi forbeholder os ret til ikke at offentliggøre videoer, der ikke følger disse basale grundprincipper for alle, der deltager i  Samtaledøgn om Danmark.